Dalgona Coffee buat penggemar coffee ketagih!!

DALGONA COFFEE VIRAL|As'salam semua.. Entry kali nie sis nak share dengan uollss minuman yang viral iaitu Dalgona Coffee.. Semenjak kerajaan buat perintah kawal pergerakan & duduk kat rumah nie kepala sis ligat betul fikir apa plan nak buat selepas nie..Klo bab makanan memang no 1..Cuba suruh lipat baju memang lambat la nak mulakan..heheπŸ˜…πŸ˜…

Kat bawah nie sis share resepi cara nak buat Dalgona Coffee nie ya..uolls jangan lupa cuba buat kat rumah ya..Bahan2 nya mudah je..Semudah ABC..πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ€—πŸ€—

sis pn follow resepi dari FB jgk.. Selamat mencuba ya..πŸ˜ŠπŸ€—πŸ˜πŸ˜‹πŸ˜‹






RESEPI DALGONA COFFEE
Resepi asli dan viral dari korea πŸ₯°
Dalgona (Korean Traditional candy)

Bahan bahan :-

Serbuk kopi/Nescafe/Essenso
Susu segar Farm Fresh
Gula
Air panas
Ais (pilihan)

Cara: (A)
Ambil bekas dan campurkan 3 sudu kecil serbuk kopi, sis pakai kopi essenso 3 paket..4 sudu kecil gula , 4 sudu kecil air panas dan pukul dengan whisk utensil/mixer sehingga pekat dan likat.

Cara : (B)
Ambil gelas besar letak ais terus tuang susu segar. Kemudian tuang (A) atas susu tu. Dah siap! Selamat mencuba 😍

Tips kurang manis : Pakai gelas besor biar susu lebih hehe nanti rasa sebati.


Sis juga cuba gantikan susu kurma fresh milk dgn susu putih fresh milk..Rasa nya sedap sgt..Tak percaya cuba la..πŸ˜ŠπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ€—πŸ€—πŸ˜πŸ˜

8 comments

  1. wah sudah cuba ye.. un malas nak cuba, nanti anak2 pun terikut.

    ReplyDelete
  2. memang ramai sshare ni.
    tapi saya tak minat kuppi dan tak minum susu jadi tak rasa nakbuat
    cuma geram tengok topping gebu tu..

    ReplyDelete
  3. Takut nak cuba. Takut nanti tak berhenti nak buat sebab zura ni coffee lover.. ☺️

    ReplyDelete
  4. Kemain Dalgona ko ek Suzie hahaha Sis baru sekali je merasainya...

    ReplyDelete
  5. I have read your article, it is very informative and helpful for me.I admire the valuable information you offer in your articles. Thanks for posting it.. Coffee machines for Home

    ReplyDelete
  6. Fuhhh.. terbaikkk sisturrr! Merecik ah.. boleh buat delivery. Heheee

    ReplyDelete
  7. ya allah mercik namapk sedap sgt akak..hehe..tk juai ke? anyway jemput la jalan kt blog sy https://bacalahkisahmama.blogspot.com/

    ReplyDelete