Staycation 2 hari 1 malam di Legoland Hotel Staycation 2 hari 1 malam di Legoland Hotel - Siti Suziana Dot Com

Staycation 2 hari 1 malam di Legoland Hotel

Staycation 2 hari 1 malam di Legoland Hotel 

Kelmarin aku & family berkesempatan bermalam di Legoland Hotel kebetulan masa buat Annual pass legoland dulu dia ada bagi free voucher bermalam di Legoland Hotel.. Suka anak² bila dapat tahu yang ibu ayah dia nak bawa tidur sana.


Bila hari esok nya nak gerak pergi hotel Aqil & Akmal bangun pagi tanpa dikejut uolllss.. Terkejut ibu ayah, mana tak nya dia orang sanggup bangun kol 5.30 pagi mandi solat subuh tanpa disuruh..🀣🀣 ajaibkan..πŸ˜…πŸ˜… tbe² jadi macam tu..haha





🏒🎠Legoland Hotel,JB

😎 Check in ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ 

13/11/2021 - 4pm tapi dapat check in awal sejam 

Kalau ade pass utk mana2 taman tema korang habiskan je dulu masa kat situ… aku sampai pagi & main air dulu kat Water Park sampai lebam… then baru check in..

😎 Check out ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

14/11/2021 - 12pm

* Process check in yang laju & check out just drop key at express box yang disediakan. 

πŸ’΅πŸ’΅ Harga Normal - RM699 (Aku dapat voucher free 1 malam sbb beli triple park premium pass)

πŸ’³ Deposit - TIADA (sebab redeem voucher)






🏬 Room ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

✅ Theme Room (Adventure) - 1king & 1bunk bed + extra 1tilam (deco bilik sangat cantik & anak sangat suka + excited) 

✅ Wifi pun disediakan 

✅ Bilik air bersih & ada 2singki (level dewasa + level kanak2) anak jadi excited asyik membasuh tangan πŸ˜‚ sebab singki rendah.

✅ Katil & bantal yang empuk bila tidur. 

✅ 2 tv disediakan utk area parents & depan bunk bed anak.

✅ Lego Duplo disediakan (anak jadi tidak bosan)

✅ Hadiah misteri dalam peti harta karun juga disediakan cuma perlu jawab soalan yng disediakan 



🏊🏻‍♀️ Swimming Pool ⭐️⭐️⭐️⭐️

✅ Perlu booking & had 25min per session family.. Tuala bersih & Tebal disediakan.. so tak perlu bawa tuala dari bilik hotel..

✅ Tapi anak main dalam 20min pun dah puas sebab sejuk sangat suhu air dia

✅ Ade 2 kolam… berbeza depth utk dewasa & kanak2… but still ade life vest disediakan..





πŸ₯–πŸ› Breakfast ⭐️⭐️⭐️⭐️

✅ Menu buffet yang banyak pilihan 

✅ Makanan aku rasa average je..

✅ Staff sediakan glove untuk penginap mengambil makanan disetiap stesen buffet

✅ Walk in price Dewasa Rm25/pax & veteran+kids Rm20/pax.

πŸš™ Parking ⭐️⭐️⭐️⭐️

✅ Complimentary untuk guest hotel (pergi je kat kaunter lobby dh boleh dapat free tiket parking)

Overall Rating: 5 ⭐️ ⭐️⭐️⭐️⭐️(bersih tiptop, staff terlalu ramah & rajin melayan anak bermain dilobi (playground) 

Bagi aku memang berbaloi menginap disini dengan nilai yang kita bayar. Orang jawa cakap “Penny Worth”. Thank sudi baca blog aku.. Next aku share dengan korang tempat yang lain pula ya..πŸ˜ŠπŸ€—

Post a Comment

2 Comments

  1. Wahhhh! Penny worth gituh! Semangat lain maciam kan anak anak kalau tahu nak ke Legoland nih! HAHAHHA..Nice!

    ReplyDelete
  2. tengah kumpul duit tabung ayam ni nak staycation kat sini.Bebudak ni pun dah lama request nak stay sini uii

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.