Giveaway Cash Blogger Malaysia  

Hello Blogger Malaysia!



Elih dengan kerjasama blogger Cik Akak nak berkongsi sedikit rezeki dalam Giveaway Cash Blogger Malaysia bermula pada 13 Febuari 2019 (Rabu) sehingga berakhir pada 27 Febuari 2019 (Rabu) jam11:59 malam.



Giveaway ini akan berlangsung selama 2 minggu sahaja, bloggers sekalian perlu cepat kalau tak nak terlepas peluang memenangi hadiah bertuah giveaway ini. "Tuah ayam nampak dikaki, Tuah manusia siapa yang tahu"!







Syarat Penyertaan Giveaway & Hadiah Giveaway boleh semak di Blog Elih Japahar atau klik banner diatas.



Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh www.elihjapahar.net [ Elih Japahar ] dengan kerjasama www.sweetyzhanieyz83.blogspot.com [ Cik Akak ]



** support giveaway ini ya, thanks!





Giveway Pantang Plus.com Di Mialiana.com

PantangPlus.com – Pakej berpantang selepas bersalin

Baca kisah benar ini dulu, dari pengasas PantangPlus, Puan Zamzana Mohd Arifin:

Semasa berpantang anak pertama, ada seorang makcik tukang urut selepas bersalin ini, mengurut belakang saya dengan kaki dia. Tiba-tiba, dia tergelincir sebab berminyak. Dipendekkan cerita, tulang belakang saya hampir retak. Saya terpaksa buat ‘check-up’ dengan doktor pakar selama 6 bulan.


Kini, boleh ‘booking online

Antara sebab PantangPlus diwujudkan, saya tidak mahu orang lain merasai keperitan berpantang kerana salah pilih tukang urut wanita. Di PantangPlus, semua bidan atau tukang urut selepas bersalin kami disaring terlebih dahulu, terlatih, berpengalaman dan mempunyai sijil. Paling penting, semuanya orang tempatan.


Di PantangPlus juga, pakej berpantang kami lengkap, termasuk penjagaan ibu, penjagaan bayi dan makanan pantang. ‘Confinement lady’ akan menjaga dengan penuh kasih sayang. Boleh lihat senarai penuh servis di laman web kami.

Pelanggan dari luar negara

Atas kesedaran ramai ibu-ibu muda tentang kepentingan berpantang, tempahan bukan sahaja datang dari Malaysia. Malahan dari Singapura, United Kingdom, Australia dan UAE.

Pesanan kami, jaga badan elok-elok semasa berpantang selepas bersalin. Barulah badan sedap, hati tenang!


Giveaway ini dianjurkan oleh PantangPlus.com dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM300 untuk dimenangi. Sila klik banner untuk join.

 

Read more: http://www.mialiana.com/2019/02/giveaway-pantangpluscom-di-mialianacom.html#ixzz5f5wfW7Sz

Kolam Renang di AMA resort muar



Musim cuti sekolah lama duduk kat kampung tak ada aktiviti yang nak dibuat selain makan & borak2 dengan mak,ayah mertua,ipar duai & anak buah yang lain. Budak-budak pula sibuk main sana sini dan tengok tv.

Untuk memenuhi masa yang terluang sis merancang untuk bawa ana-anak mandi kolam. Sis pula tak berkenan nak bawa anak-anak mandi kolam awam iaitu kolam air panas sungai gersik sebab ramai sangat orang awam dekat sana. Kebersihan kolam pula di tahap tidak memuaskan dan sis tak setuju untuk anak-anak mandi disana.

So akak ipar cadangkan untuk mandi dikolam berbayar di Muar iaitu Kolam Renang di AMA Resort dekat Parit Kassim. Korang pernah dengar? Sis selalu balik kampung nie la first time kampung ada tempat bermandi-manda yang berbayar.


Selepas sarapan kami pergi menuju ke tempat yang dikatakan. Apabila smpai di sana anak-anak dah bersorak bila tengok dekat depan AMA resort ada replika ala-ala transfomer terpacak kat depan pintu masuk. Sempat la kami sekeluarga mengambil gambar kenangan sementara menunggu anak buah yang lain sampai.














Di AMA Resort & Training Centre nie selain bermandi-manda ia ada menyediakan homestay & tempat training. Klo uolls nak buat family day, majlis perkahwinan, seminar, bbq atau apa-apa aktiviti berkumpulan memang sesuai sangat buat disini. Tempat nya cantik, ada dewan makan, dewan berhawa dingin, bilik tidur, bilik tidur dorm, tandas, bilik mandi, kolam ikan, tracking game dan tempat solat pun ada.



Selepas berjalan masuk ke kawasan kolam renang kami pun mencari tempat untuk meletakkan barang. Disini ada menyediakan tempat rehat di sekeliling kawasan kolam renang. Untuk yang hendak mandi kolam bayaran yang dikenakan untuk kanak-kanak RM10 manakala dewasa RM15.






Smpai je dekat kolam renang tak sabar anak-anak nak mandi. Seronok meraka bila nmpak air pancut. Tempat tak ada la besar mana tapi selesa dan luas anak-anak nak bermain di sekeliling kolam

Uolls yang bercuti atau jalan-jalan cari makan di Muar, boleh la menginap di AMA Resort & Training Centre ini. Untuk keterangan lanjut boleh la lihat detail di bawah ini.

 BANGLO homestay 2 bilik, dan 4 bilik
✔️ Boleh muat keseluruhan tempat lebih 100 orang
πŸŽ–️1 banglo dan 3 bilik extra
πŸ›ŒπŸ»6 bilik
πŸ›€πŸ» 6 bilik air dan tandas dalam bilik
🎎3 ruang tamu besar + aircornd
πŸŽ–️bilik extra 1 ( 1 katil queen 1 katil single )
πŸŽ–️ bilik extra 2 ( 1 katil queen 2 katil single )
πŸŽ–️bilik extra 3 vip ( 1 katil queen 1 katil single )
πŸ‘‰πŸΌ aircornd
πŸ‘‰πŸΌ almari pakaian
πŸ‘‰πŸΌ selimut & bantal
πŸ‘‰πŸΌTv ( astro anjoy channel )
πŸ‘‰πŸΌiron 
πŸ‘‰πŸΌpeti ais 
πŸ‘‰πŸΌsejadah 
πŸ‘‰πŸΌsurau lelaki
πŸ‘‰πŸΌsurau wanita
πŸ‘‰πŸΌ 2 tempat ruang bbq di kawasan pool & dewan ade tambahan cas πŸ’Έ
πŸ‘‰πŸΌ set bbq
πŸ‘‰πŸΌarang
🏊🏻‍♀️ swimming pool dewasa dan kanak-kanak
πŸ›€πŸ» ruang mandi lelaki
πŸ›€πŸ» ruang mandi wanita
πŸŽ–️tempat parking yg luas.

πŸ€΄πŸ»πŸ‘ΈπŸ» WEDING DAY πŸ€΅πŸ»πŸ‘°πŸ»
kami ade sediakan 2 dewan terbuka & dewan tertutup + aircornd

Sebarang pertanyaan atau booking boleh 
wassap @ call 0126180343 en.izam


Cukup la smpai disini sahaja perkongsian sis. Jangan cakap sis tak payung ye..HeHeHe😁😁 Next time sis share tempat-tempat menarik yang lain ye..Bye..Bye..πŸ˜ŠπŸ˜πŸ€—




Cakoi mak mertuaku

Nie je gambar cakoi yang sempat diambil selepas digoreng 

Assalamualaikum semua, dah lama sis tak tulis blog. Alhamdulillah hari nie sis di beri kesempatan untuk menulis semula. Almaklum la selain part time blogger sis sibuk uruskan hal keluarga dan bisness sendiri.

Anak2 dah start cuti sekolah sempena hari raya cina. Sis sekeluarga plan cuti panjang bawa anak2 pulang ke kampung setelah sekian lama nya xbalik kampung. Bukan main seronok anak2 bila dengar nak balik kampung.
Tepung yang dh siap di bancuh..Tunggu naik sikit baru dibentukkan..

Keesokan nya kami balik kampung. Bila sampai je kampung mak mertua sis ada buat kuih cakoi. Dah lama tak makan cakoi air tangan mak mertua sis. Cakoi my MIL buat lembut dan sedap kena pula dengan kuah sos untuk cicah. Bertambah-tambah sis dengan husbnd makan laju je.πŸ˜…

Last sis makan kuih cakoi sedap masa beli kat taman rinting. Kuih cakoi nya jenis ada inti ditengah-tengah nya. Macam2 perisa ada cakoi sambal, coklat, kacang, strawberry & kaya. Sekarang warung tu dah tutup. Nak cari cakoi yang berinti susah nak jumpa sekarang. Kalau ada pun yang jual semua cakoi yang biasa cicah kuah sos je. Cakoi viral yang dekat belakang Hospital Sultanah Aminah sis belum try lagi. Tunggu cik husband bawa pula.😁
Nie cara nak bentukkan cakoi gambar pinjam google😊

Sebelum nie sis ada tanya resepi cakoi dengan my MIL. Bila cuba buat chakoi berpandukan resepi my MIL tak menjadi pula cakoi sis, tak gebu macam my MIL punya.πŸ˜…πŸ˜… Next time sis nak belajar skill nak bancuh cakoi yang betul dengan my MIL sampai jadi.πŸ˜ŠπŸ€—