Tahukah anda Penyakit hati boleh menyebabkan emosi terganggu!!!!




PENYAKIT HATI๐Ÿ˜ฐ
.
Darah dicuci/tapis di buah pinggang dan hati. Racun/toksin/asid di dalam darah juga akan ditapis di sana.



.
Hati yg bertoksin akan membuatkan fungsi hati terganggu,jiwa juga akan menjadi kacau,tingkah laku dan perangai akan berubah.Pelbagai penyakit hati akan berlaku seperti hati berlemak (fatty liver),hepatitis,kanser hati,chirrosis of liver,batu hempedu dan macam-macam lagi...
.
Punca toksin yang tinggi adalah akibat :
*kerap mengambil makanan dan minuman manis
*usus yang kotor(sembelit)
*pengambil ubatan kimia dalam jangka masa yang lama
*stress yg tidak dikawal
.
Nyah toksin segera! Elak risiko penyakit yang lebih bahaya..pil
ihan di tangan kita. 







JOM DETOX HATI..

Apa fungsi dan kebaikan DTX Complex ni dalam proses detox?
Mesti selaluuu sangat dengar perkataan detox kan? Detox ni proses buang toksin dari badan taw. Toksin tu datang dari mana? Makanan, ubatan, skincare,lifestyle dan macam macam lagi.



Kenapa penting sangat nak detox ni?
Organ yang jalankan proses detoks ni banyak tapi salah satunya adalah hati. Tapi hati ni bukan berfungsi untuk detox sematamata. Banyak lagi kerja yang dia buat. Sebab tu kita kena jaga hati kita,supaya dia boleh kerja dengan optimum. Makin banyak toksin yang kite ade,makin kuat hati kene bekerja. Jangan lupa vitamin yang larut lemak(A,D,E,K)pun diproses dihati sebelum diserap di usus.
So harini baru belajar pasal DTX Complex. Tengok nama pun tahu kan. DTX tu stands for detox. Kenapa penting nak ambik supplemen DTX ni?
DTX sebenarnya herba herba yang dah dikenalpasti dan digunakan untuk tujuan perubatan dah berzaman dah. Kandungan die
๐ŸŒฟ Milk Thistle : untuk membantu menjaga fungsi hati
๐ŸŒฟ Artichoke : membantu sel hati yang rosak untuk regenerate semula.
๐ŸŒฟ Turmeric : atau kunyit ada vahan aktif curcumin yang bersifat antibakteria,antikeradangan dan antikuman
๐ŸŒฟ LingZhi : untuk tingkatkan imuniti badan
๐ŸŒฟ Dandelion: membantu meningkatkan fungsi hati dan menurunkan paras gula dalam darag
๐ŸŒฟ Schizandra : bersifat antikeradangan dan antioksidan penting untuk proses detoks.
Semua herba ni perlu diambil dalam dose yang tertentu sahaja. Jadi dalam DTX Complex Shaklee ni dose yang selamat dan berkesan dan dapat membantu hati menjalankan proses dengan lebih optimum. Bila hati sihat, badan pun boleh jalankan proses lain dengan optimum. So,kalau makan supplemen,tapi takde kesan, kene detoks dulu okay?


๐Ÿ’—Berminat dengan produk Shaklee?
๐Ÿ’žNak BELI PRODUK shaklee?
๐Ÿ’žNak JOIN AHLI shaklee?
๐Ÿ’žNak DUIT TAMBAHAN memlalui shaklee?

☘Pengedar Shaklee Pasir Gudang & Shaklee JB

www.wasap.my/+60137766580
www.wasap.my/+60137766580
www.wasap.my/+60137766580

♥ Shaklee ID 858389
♥ 013-7766580 (suzie)
♥ Free consultation for every purchase
♥ COD(Cash On Delivery)/Self Pick up area Pasir Gudang & Johor Bahru


๐Ÿ’ช๐Ÿพ

Post a Comment

0 Comments