Welcome Abundant Beginnings with DoubleTree by Hilton Johor Bahru

Welcome Abundant Beginnings with DoubleTree by Hilton Johor Bahru|| Assalamualaikum, hari tu suzie dijemput sesi review makanan sempena Tahun Baru Cina di Double Tree by Hilton Johor Bahru.


Untuk tahun 2020 ini mengikut kepercayaan orang cina Tikus adalah tanda pertama 12 haiwan di zodiak Cina, menjadikan tahun ini untuk pembaharuan.  Ia menjanjikan permulaan yang baru untuk kemakmuran, kejayaan dan kekayaan yang banyak.


Tahun Baru Cina juga adalah masa untuk berkumpul satu keluarga dan perhimpunan.  Makan Malam Reunion adalah makanan yang paling penting dan tradisi menandakan nilai keluarga cinta, rasa hormat dan ikatan.


Makanan memainkan peranan penting kerana makna simbolik keberuntungan dan kebahagiaan.  Dumplings mewakili kekayaan kerana ia berbentuk seperti ingot emas Cina, bentuk bulat bola beras ketan melambangkan kesempurnaan dan reunion, manakala mi adalah semua tentang panjang umur dan kelancaran.



Kali nie suzie berpeluang merasai sendri pembukaan menu pertama iaitu Yee Sang. Bermacam-macam warna ada. Sangat menarik bila melihat kombinasi warna yg dihidangkan. Makanan ini berasaskan sayuran dan buah2 yg dihiris nipis2. Bila dicampur dengan salmon kekacang & sos manis baru la digaul Yee Sang itu beramai2. Mengikut kepercayaan orang cina sebelum gaul kena pasang niat utk lebih sukses dlm hidup. Semasa kita org gaul suasana menjadi sangat riuh dengan gelak tawa..😊

Dibawah nie suzie share kepada uollss menu yang menjadi santapan kami semasa disana..










Bersempena tahun baru Cina ini dari 20 Januari - 8 Februari 2020 DoubleTree by Hilton Johor Bahru telah menyajikan beberapa hidangan buffet di Makan Kitchen.

Antara lima hidangan buffet oriental khas.

Fortune Feast Buffet Dinner 
💰RM118 nett per adult and RM59 nett per child.
🏮Available every Sunday – Thursday only (from 5 – 16 & 26 - 30 January 2020)
🍽Dinner at 6:30pm – 10:30pm.

Prosperity Buffet Dinner
💰RM148 nett per adult and RM74.00 nett per child.
🏮Available every Sunday – Thursday only (from 19 – 23 January 2020)
🍽Dinner at 6:30pm – 10:30pm.
This comes with a complimentary Fortune Hot Pot for a table of 4 persons

Chinese New Year Eve & Day Buffet Dinner
💰RM188 nett per adult and RM94 nett per child.
🏮Available on 24 – 26 January 2020
🍽Dinner at 6:30pm – 10:30pm.
Featuring International Seafood Buffet inclusive of ½ lobster per adult, complimentary Fortune Hot Pot for a table of 4 persons, fortune cookies, gold coins and a meet & greet with the Fortune God

Chinese New Year Day High-Tea Buffet
💰RM98 nett per adult and RM49 nett per child.
🏮Available on 25 & 26 January 2020
🍽High-tea at 12:30pm – 3:00pm.
This comes with special door gifts, fortune cookies, gold coins and a meet & greet with the Fortune God.

Group Dining Reunion Table
💰RM1288 nett for a table of 10 persons for an 8 Course Fortune Set Dinner and
💰RM1688 nett for a table of 10 persons for an 8 Course Prosperity Set Dinner including a bottle of wine.
🏮Available on 6 – 30 January 2020 for dinner at 6:30pm – 10:30pm.

For more information and to reserve a table for your reunion gatherings, please call or email Doubletree by Hilton Johor Bahru
☎️607 268 6868
📧JohorBahru.FB@hilton.com


Ok..ni sahaja yg sempat suzie share..Thanks sudi baca & support blog suzie ya..😊🤗

Post a Comment

3 Comments

  1. Gempak menu2 nya. Rasa nak cuba rasa semua

    ReplyDelete
    Replies
    1. Menu yg ada semua sedap2..tgk gmbr je dh tau sedap😊😊🤗

      Delete
  2. dapat angpau ke tu?? hehe semua nampak menyelerakan.

    ReplyDelete