Jom rasai kemeriahan di Bazar Makan-Makan Opero Hotel Southkey JB

Jom rasai kemeriahan di Bazar Makan-Makan Opero Hotel Southkey JB||Meriah betul berbuka puasa di OPERO Hotel Southkey.. Bermacam² pilihan makanan yang boleh buat korang teruja nak mencuba nya.. Mana² hotel yang suzie pergi mesti cari menu kambing.. Paling suzie suka kambing golek tapi kat opero nie ia menyajikan kambing kuzi hasil dari air tangan Chef Mahady..Sedap uollss..lembut & so juicy..😍😍


Kat sini ia membawakan tema BAZAR MAKAN-MAKAN Opero Hotel dengan menyajikan 400 menu berbuka puasa yang premium & menyelerakan..Sesuai dengan harga nya makanan semua sedap²..

Antara menu utama yang pasti menjadi pilihan  korang seperti
🥘Kambing bakar kuzi
🥘Ayam goreng berempah
🥘Salmon Baked with gravy
🥘Potato Gnocchi
🥘BBQ Beef Brisket
🥘Ikan Bakar
🥘Laksa Johor
🥘Durian Goreng
🥘Bubur Kacang dan lain-lain lagi



















makanan western seperti salmon baked, potato gnochi dan lain² pun ada..Maknan melayu seperti ayam rendang pun dan yang lain² pun ada jgk..





















Sambil makan korang semua akan di dendangkan dengan persembahan kumpulan Ghazal..Memang Nostalgia la sngat.. Anak² pula pasti suka bila dapat buat Aiskrim sndri..Bemacam² topping disediakan..😍😋😋



Dah lama tak makan putu mayam, sedap jgk dimakan bila digandingkan dengan kelapa & gula merah.. Yang paling rare kat sini tak pernah suzie rasa putu mayam brown rice, mati² suzie ingatkan perisa coklat..so sesiapa yg ala² diet tapi nak g buffet boleh try makan kat sini bnyk pilihan utk korang yg nak berdiet..hehe😊😊🤗🤗🤭🤭




Suasana kat sini meriah dengan lampu² yang dipasang dikhemah² utk stall live station dah mcm dekat bazar uollss meriah dengan suara² abg putu mayam..haha🤣🤣



Pelbagai jenis Kuih muih, kek & dessert serta bubur ada disediakan. Paling aku suka bubur pulut hitam cukup lemak & rasanya memang padu..😊😊







Kuih baklava pun ada.. Ini baru dekat belah dalam korang..kat luar belum lagi.. Ada bermacam² jenis stall live station..















Surau lelaki & perempuan ada disediakan..

📅 4April - 2 Mei 2022 
📍Grand Florius Ballroom
🕡 6.30pm to 10.30pm 

💸 Harga
Dewasa RM148
Kanak-kanak RM69 

Untuk tempahan? sila hubungi: 
📲 wasap.my/601136800899 

#ramadanbuffet #ramadan2022 #iftar #bazar  #operosouthkey #operohotel #makanbesar #foodreview #foodhunter #foodie #bloggerjohor #JDTBlogger #sitisuzianadotcom




Post a Comment

1 Comments

  1. Punya laju aku scroll takut laparrr hahahahaha.. menu sedap, puashati makan sini ekkk

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.