Musim PKP mengajar ku seribu makna


As'salam uollss..Terima kasih kepada uollss yg sudi baca blog sis yang tak seberapa nie..🤭🤭😅😅 Semoga Allah limpahkan rahmat buat uolls semua..

Semenjak musim perintah kawalan pergerakan utk wabak COVID-19 nie. Semua rutin harian seseorg telah berubah. Macam sis pula pagi dh siap2 kemas rumah, buat sarapan, mandikan anak, lps tu anak nak sarapan pula, kemas meja makan. Sudah siap semua baru la buat kerja ofis pula.. Mencabar betul work from office iaitu berkerja dari rumah. Dah la sis ada anak kecik xsiap2 kerja ofis sis..😅😅 Bila tiba tgh hari nak masak utk makan tgh hari pula..memang betul2 supermom la..

Anak2 pula tgk tv 📺  dari pagi smpi ke malam.. tu je aktiviti dia..Bila anak2 mula bosan sis cuba buat aktiviti faedah utk anak2.. Tolong masak, basuh motor, solat berjemaah sama2, makan sama2..senang cerita semua bnde la  sis buat sama2 dengan anak2..😊🤗 Bila kita buat sama2 bonding antara ibu bapa dan anak2 akan rapat. Anak2 juga akan belajar sikap tanggungjawab utk tolong menolong dengan orang sekeliling.

Mesti uollss ada pengalaman yg samakan..ok la smpai disini saja sis dapat sharing kisah sis..Semoga apa yang berlaku menjadi iktibar utk kita semua untuk menjadi lebih positif. 😊😊

Post a Comment

3 Comments

  1. Dapat bayangkan acaner lee riuhnya sambil kerja sambil duk layan anak-anak...tak tenteram gayanya ek Suzie...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau xpe sis..bila tidur baru la senyap rumah nie..😊😊

      Delete
  2. Dah naik kerja mesti rindu suasana masa pkp hari tu kan?

    ReplyDelete