Selamat Hari Lahir Ahmad Aqil Harith yang Ke - 10 tahun Selamat Hari Lahir Ahmad Aqil Harith yang Ke - 10 tahun - Siti Suziana Dot Com

Selamat Hari Lahir Ahmad Aqil Harith yang Ke - 10 tahun

Selamat Hari Lahir Ahmad Aqil Harith yang Ke - 10




As'salam..syukur kepada Allah masih diberikan kesempatan masa utk aku berblog lagi..Pada 22hb Julai genap usia anak aku yang pertama AHMAD AQIL HARITH 10 tahun. Ibu doakan aqil berjaya dunia & akhirat. 



Bila aku throwback kisah aku besarkan aqil aku syukur sgt Allah masa bagi aku peluang utk aku ikhtiar pulih kan anak aku.. Dulu aqil seorang anak yg sgt menyenangkan. Pandai main sendiri dia tak bnyk merengek. Pada masa tu dia memang cakap lambat.. kalau bercakap keluar bahasa jerman dia.. Tiba² datang kesedaran yang aqil dah 4 tahun tak fasih nak bercakap setakat 3patah je sedangkan umur seperti dia dh petah berkata²..

Aku pun pergi buat check up dalam fikiran aku berkata² anak aku nie autisme ke?? bila dh selesai check up kat hospital pakar doc ckp anak aku bukan autisme..Dia ckp aqil ada masalah sensory dan perlukan terapi motor cara kasar..kenapa doc ckp mcm tu sbb kat masa doc diagnos aqil masih boleh terima arahan dan bermain alat permainan dgn betul. Cuma dia xleh bercakap dgn betul je..Dia juga perlukan terapi speech delay..

Start umur aqil 4 tahun smpai la umur 6 tahun bermula la rutin harian dia dgn terapi di pusat terapi di kempas..Masa tu tak banyak pusat terapi yg buka berdekatan dikawasan umah aku..Bila start umur aqil 6 tahun baru Hospital Penawar buka Therapy Lerning Center.

Smpai disini saje coretan yg aku dapat share utk kali ini..Nantikan cerita selanjutnya mengenai perjalanan kisah aqil sepnjang dia terapi.




Post a Comment

2 Comments

  1. Happy birthday Aqil.. moga bijak dan petah bercakap.. takut Omaknya plak tak terlayannnn

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.