Ticker

6/recent/ticker-posts

JOM "DISCOVER THIS WAY" MAKAN SEDAP DI RENAISSANCE HOTEL JOHOR BAHRU

JOM "DISCOVER THIS WAY" MAKAN SEDAP DI RENAISSANCE HOTEL JOHOR BAHRU | As'salam sebut pasal Discover nie kelmarin sempat la aku menjamu selera di Cafe BLD, Renaissance Hotel JB. Kali ini ia bertemakan "DISCOVER THIS WAY", masuk jer kat buffet area terasa macam syurga makanan.. Tengok sana nampak sedap..tengok sini nampak sedap..aduh hancur diet aku seminggu bila hujung minggu aku g sini..haha Dekat sini korang kena la discover semua area kena la dengan tema nya ye kann..Discover la korang jangan tak discover rugi nanti dah smpi kesini tapi korang tak habis tengok.. 


Kebanyakan menu kat sini memang kena dengan selera & tekak aku.. Macam-macam menu aku dah cuba dari Asian cuisine, Indian Cuisine, Western Cuisine, Japanese Cuisine & Chinese Cuisine pun aku dah try..Disebabkan bulan nie adalah perayaan Chinese New Year ia ada pelbagaikan lagi menu-menu jenis Chinese seperti Chinese Rice, Ayam Roasted & Itik Roasted, Chicken ButterMilk, Squid sweet sour..

Macam mana menarik kan..Jom aku share kan korang gambar menu² yang pasti membuatkan korang berselera nnt..hehe

WESTERN CUISINE 

Menu western nie memang sentiasa menjadi favret aku kat sini..Semua menu nie aku dh cuba korang mesti kena try potato mash nie sedap tau..Lamb grill with tomato salsa tu pun sedap jgk..






INDIAN CUISINE

Ini pula Indian Cuisine walaupun menua nie tak bnyk tapi samosa dia aku tmbh bnyk kali.. Belum lagi korang try makan nasi beryani dgn kambing raganiosh..Perghh terangkat beb..Power rasa kambing tu..๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ






CHINESE CUISINE 

Chinese cuisine nie menu semua sedap..Tapi korang kena la cuba Chinese Rice nie..Bukannya selalu ada tau..Memang terasa aroma herba nya sedap bau..Sebab aku suka bau aromanya..๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…










JAPANESE CUISINE 

Japanese nie memang menjadi one of favret aku iaitu sashimi..Kebetulan ari nie ada pula edamame sampai aku balun makan tak berhnti..๐Ÿ˜… 




Kalau rasa nak makan Sate atau Ikan bakar pun ada juga.. Korang boleh nikmati menu nie panas-panas, chef kat sini terus hidangkan yang baru masak punya utk korang makan..



Macam-macam ikan korang boleh rasa tau. Bukan itu sahaja, sotong & udang selipar pun ada juga.. Korang boleh makan ikan dengan pelbagai sos atau sambal yang disediakan.


Dah selesai makan jangan lupa makan aneka cake & pastry.. Kuih-muih tradisional pun ada juga tau.. Aku paling suka dengan kuih talam & pudding sedap semuanya..



Untuk korang yang suka kan ABC boleh la cuba buat sendiri dengan pelbahgai pilihan isi kang korang suka..


Jangan lupa makan buah-buahan baru tempatan. Sedap makan sejuk-sejuk nie..


Paling yang ditunggu-tunggu ice-cream bukan untuk kanak-kanak sahaja, orang dewasa pun suka kannya..HeHe


Macam mana menarik kan semua menu nie..Pasti membuatkan korang nak cuba makan kat sini juga kan..kan..HeHe Untuk yang tanya macam mana nak booking jom tengok list detail kat bawah nie tau..
Selamat menjamu selera untuk korang yang dah booking..

๐Ÿ…ณ๐Ÿ…ธ๐Ÿ†‚๐Ÿ…ฒ๐Ÿ…พ๐Ÿ†…๐Ÿ…ด๐Ÿ† ๐Ÿ†ƒ๐Ÿ…ท๐Ÿ…ธ๐Ÿ†‚ ๐Ÿ††๐Ÿ…ฐ๐Ÿ†ˆ ๐Ÿ…ณ๐Ÿ…ธ๐Ÿ…ฝ๐Ÿ…ฝ๐Ÿ…ด๐Ÿ† ๐Ÿ…ฑ๐Ÿ†„๐Ÿ…ต๐Ÿ…ต๐Ÿ…ด๐Ÿ†ƒ
๐Ÿ…™๐Ÿ…๐Ÿ…๐Ÿ…ค๐Ÿ…๐Ÿ…ก๐Ÿ…จ ➋⓿➋➌
๐Ÿ“CAFE BLD, Renaissance Hotel JB
๐Ÿ“…Sunday to Thursday
⏰️6:30pm to 10:00pm
๐Ÿ’ธRM108 nett per adult
๐Ÿ’ธRM54 nett per children (6 to 1 2 years old)

๐Ÿ“…Friday & Saturday
⏰️6:30pm to 10:00pm
๐Ÿ’ธRM158 nett per adult
๐Ÿ’ธRM79 nett per children (6 to 12 years old)

⛳️35% discount for Club Renaissance Johor Bahru member

๐Ÿ“ฑhttps://wa.me/60177713327
๐Ÿ’ปhttps://bit.ly/TableAppCafeBLD
๐ŸŒwww.cafebld.com

Post a Comment

0 Comments