Nasi Kandar Sedap JB_Nasi Kandar Hijrah Nasi Kandar Sedap JB_Nasi Kandar Hijrah - Siti Suziana Dot Com

Nasi Kandar Sedap JB_Nasi Kandar Hijrah

Nasi Kandar sedap JB_Nasi Kandar Hijrah Taman Molek


Pada hujung minggu yang lepas mr.husband ajak aku pergi shopping barang-barang dapur. Almaklum la gaji masuk awal bulan nie sebab Hari Krismas dah nak dekat kan. So bershoping la aku dengan jaya nya beli kasut sekolah anak-anak sekali..penuh trolly ok..hehe🀣🀣

Nasi Kandar sedap JB?

Tengah letak barang untuk scan dekat kaunter tiba-tiba mr.husband ajak cari nasi kandar sedap kat JB nie..Aku mana la tau port mana sedap. Last makan Nasi Kandar nie pun aku makan masa pergi Penang bulan 6 ari tu dekat Nasi Kandar Kg.Baru. Sedap sampai jilat jari aku makan.HahaπŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹ Mr.Husband pun beritahu kawan ofis dia ada bgtau ada kedai Nasi Kandar baru buka tahun nie kat Taman Molek..So aku pun dengan terliur nya beri tanda setuju untuk lunch kat sana..Dah lama tak makan ko dalam kepala dh bayangkan dh kesedapan nasi kandar kat situ..HaHa🀭🀭

Nasi Kandar Hijrah Taman Molek??!!



Setelah selesai shopping kat Tesco aku pun terus pulang ke rumah untuk simpan barang-barang yang dibeli tadi. Kalau terus pergi ada pula nanti ayam yang aku beli 3 ekor tadi jadi ayam stim kang klo lama-lama dalam bonet keta..πŸ€£πŸ€£πŸ˜…πŸ˜…

Bergegas aku turun kan barang-barang. Aku pun ajak la mama, ayah & adik² aku sekali makan dengan aku 6 beranak. Kami pun terus menuju ke Taman Molek tempat Nasi Kandar tersedap katanya.🀭🀭


Akhirnya sampai juga tempat yang hendak dituju. Masa aku smpai orang tak la ramai sangat. Mungkin sebab time aku pergi nie ramai orang bercuti balik kampung kot tu yang kita orang smpai masih ada lagi tempat duduk kosong.

Korang jangan risau servis kat sini laju. Kejap je mr.husbnad dah smpai giliran untuk amik oder. Mr.husband beratur tak smpai 15 minit pn. Oder air pun cepat je dah smpai. 


Seorang ibu paling suka tengok gelagat anak-anak bila makanan smpai. Anak-anak aku jd tak sabar nak makan. Mana tak nya abg aqil je pantang nampak kari. Sepanjang masa favret dia. Tak pernah jemu dengan lauk kari. Bila makanan depan mata semua dh tak pandang kiri kanan dah, masing-masing sibuk menikmati makanan yang dah smpai.





Tengok tu wajah ceria mr.husband sibuk buka papadom. Sedap tau makan nasi kandar dengan papadom baru la ada bunyi kriuk..kriuk..hehe..🀣🀣


Setelah selesai makan boleh la korang bergambar dekat sebelah restoran nie. Dia ada buat lukisan mural Nasi Kandar Hijrah..heheπŸ€­πŸ€—πŸ˜Š Kat sini aku share dengan korang keterangan lanjut tentang kedai Nasi Kandar nie ya..Selamat mencuba..πŸ˜ŠπŸ€—πŸ˜‹πŸ˜


RESTORAN NASI KANDAR HIJRAH 

25, Jln Molek 1/5C, 
Taman Molek, 
81100 Johor Bahru, 
Johor

Dibuka 
Isnin ~ Ahad
8.00AM ~ 8.00PM

+60182772951












Post a Comment

6 Comments

  1. nampak queue panjang.. tapi tak sampai 15min pun..kira cepat la servis diorg kan .. terbaik

    ReplyDelete
  2. Akak suka makan kat sini, order online pun pernah masa dorg belum buka kedai

    ReplyDelete
  3. oder online boleh ya...mahal tak cas delivery

    ReplyDelete
  4. Adoiii. lapooo plak memalam nih nengoknyaaa.. thanks info.. nanti kempuann.. leh refer sini.. hehe

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.