Pertama kali makan Miang Kham di Buffet Ala Thai DoubleTree By Hilton JB

Pertama kali makan Miang Kham di Buffet Ala Thai DoubleTree By Hilton JB || Makanan thai pasti menjadi pilihan aku sebab aku suka menu makanan yang masam² & pedas.. Bila ada pesta thai kat JB nie mesti nak cuba sendiri signature menu thai yang menjadi kesukaan orang kita bila berkunjung ke thailand.. Bila dah lama tak ada pesta thai rindu pula nak makan menu thai.. Kebetulan cerita pasal thai² nie hari tu aku berkesempatan mencuba Buffet Ala Thai di Double Tree By Hilton dekat JB jer.. 


Bila aku masuk jer kat cafe Makan Kitchen mata aku dh tertumpu dekat salah satu favret aku iaitu Miang Kham.. Pertama kali aku jumpa hotel² ada jgk serve Miang Kham.. Kali nie semua bahan² complete tau korang.. Bertambah² aku makan..haha..😊🤭


Kebab daging & ayam thai nie menjadi salah satu menu yang aku suka.. Rasa rempah perap tu sedap sangat.. Texture daging nya pula lembut jer bila kunyah.. Makan pula dengan dipping sauce thai menambahkan lagi selera aku utk makan..😋😋



Bila ada menu thai mesti kena ada tom yam.. Kat sini ia menghidangkan Tom Yam Kung & Tom Kha Kai..Sedap betul aku hirup kuah nya..Rasa macam berada di thailand pulak..🤣🤣 Rasa masam, manis & pedas memang balance..

Lepas tu aku try pula pulut santan & mangga.. Kombinasi 3 bahan nie memang padu..Pulut yang lembut bersama mangga yang rasa masam manis memang kena di makan dengan santan lemak² masin.. Padu betul rasa nya..Aku makan tak cukup 2 biji korang..😅😅


Untuk peminat mee boleh cuba Thai beef noodle rasa nya pun sedap jgk..nak pedas boleh la letak serbuk cili..



Peminat kerabu boleh la cuba ke coner kerabu iaitu Som Tam..Kerabu betik muda nie memang salah satu fevret aku jgk..Kalau makan nie memang aku minta letak kacang bnyk baru la rasa crunchy..🤭🤭 Kerabu² yang lain juga ada seperti kerabu mangga, kerabu daging thai, kerabu telur thai, kerabu ketam thai, kerabu udang thai & kerabu ikan thai..




Seafood on ice juga ada..Bermacam-macam sefood seperti udang, scallop, mussel, mini lobster & lain² lagi..









Untuk menu utama korang boleh juga makan nasi goreng seafood bersama Spice deep fried fish, ayam pandan, Ayam paprik, Daging merah Ala thai, Baby Kailan Ikan Masin, Thai beef green curry, Pad Kra Pao & lain-lain lagi..



Kalau korang nak tau bukan menu thai saje yang dihidangkan..Menu wester seperti sphagetti, chicken  lasagna & lain².. Menu india pula ia ada menyediakan Garlic Naan, chicken tandoori & Fish Tika..




Utk dessert pelbagai jenis kek, pastry, ice cream & waffle turut disediakan..

Macam mana menarikkan..apa tunggu lagi cepat² booking slot utk korang bawa orang tersayang makan disini..😊🤗

🅱🆄🅵🅵🅴🆃 🅰🅻🅰 🆃🅷🅰🅸

📍MAKAN KITCHEN, DOUBLE TREE BY HILTON JB

📅 3 July – 31 August 2022

⏰️ Sunday – Thursday (6:30pm to 10:00pm)


🎫RM108 nett per adult

🎫RM54 nett per child

🎫50% off for senior citizens


📣📣 NOW promo BUY 3 FREE 1

(RM 324 nett for 4 persons)


JOM dapatkan promosi - Beli 3 percuma 1.. Cepat²..klik link dibawah ini..👇👇


☎️For reservation :+607 268 6868

📧 johorbahru.fb@hilton.com

🌐 www.EatDrinkHilton.com

Post a Comment

2 Comments

  1. Sedapnya menu-menunya.. rasa Thai kalau kena rasa memang sedap...

    ReplyDelete
  2. Sedapnya menu Thai. Kalau dekat tu nak ler jugak try hihi. Miang kham ni first time try tahun ni, tu pun kawan yg order suruh try.

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.