PAU DSANJUNG SEDAP KESUKAAN ANAK-ANAK

PAU DSANJUNG SEDAP KESUKAAN ANAK-ANAK || As'salam..Ibu mana yang tak tenang kalau anak dia asyik seru minta sesuatu kan.. Tak sangka pula terjadi kat aku.. Kelmarin anak aku pergi solat balik jer dari masjid dia pergi la ajak atok dia pergi beli pau kat tepi simpang kedai depan umah tu.. Bila dah sampai kedai nya tutup pulak, lepas tu terus la balik umah.. 


Selang 4 hari dia nuntut nak jugak pau pergi lagi pun tutup jugak gerai nya.. Atok nya pun beritahu la aku yang anak aku sibuk nak beli pau, ayah cari dh merata smpai pergi kota masai pun tak de orang jual pau.. Bila dia ckp mcm tu terpaksa la ibu dia nie cari alrernatif lain pergi beli pau frozen.. Dah macam orang ngidam ler pulak cari pau tak de orang jual..๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

Aku pun start la cari kat facebook tengok de orang jual tak pau coklat frozen.. Yang aku tak boleh bla tu anak aku nak jugak pau brand tu jgk.. Dia ckp inti dia tak sama takut tak sedap..Cerewet jgk abg aqil nie..๐Ÿคจ๐Ÿคจ


Cari punya cari akhirnya jumpa jugak pau disanjung.. Pembekal nya dekat je, masih dalam kawasan pasir gudang jugak.. So aku pun pergi lah beli kat rumah pembekal pau disanjung tu.. Kat situ ada jual pelbagai jenis pau.. Ada pau besar & mini.. Pau besar isi 6 biji manakala pau mini 12 biji..Flavor pula ada 7 jenis iaitu ayam, daging, sambal bilis, kacang, kaya, kelapa & coklat..

Ini pau mini inti coklat.. Dia macam paste tapi rasanya sedap..

Ini pula inti sambal ikan bilis..Rasa nya pedas manis..

Ini pula pau inti kari ayam.. Sedap & tidak pedas..

Anak aku suka pau coklat so aku beli la pau coklat yang mini, senang nanti sekali makan terus hbis..Jimat xde la membazir kalau budak² makan tak habis takut dia buang je nanti...

Aku pula beli la pau ayam & pau sambal bilis..Pau sambal bilis dia sedap sangat..Manis² pedas gitu..hehe๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š so far semua flavor memang sedap.. Bila dah sejuk pun pau nya masih lembut lagi.. Kalau korang letak kat meja yang ada kipas memang la kering..hehe


Sampai jer kat rumah anak tersenyum lebar dia bila aku cakap aku dah belikan dia pau.. Siap cakap "Terima kasih ibu belikan saya pau, saya sayang ibu" Siap hug aku tau.. Berbunga kejap bila usaha aku carikan pau dia terbalas..haha Aku terus kedapur & isi air dalam periuk utk kukus pau² utk anak² makan.




Alhmadulillah selesai anak² makan pau yang dia orang minta.. Utk korang yang nak beli pau frozen boleh je contact seperti no di bawah ini..

☎️ : 
http://www.wassap.my/60137788361/Paudisanjung

Post a Comment

1 Comments

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.