Buffet Ramadan 2022 - "SELERA RAMADAN" Renaissance Hotel JB

Buffet Ramadan 2022 - "SELERA RAMADAN" Renaissance Hotel JB 

As'salam kali nie aku nak share buffet ramadan paling wow yang boleh membuatkan uollss teruja nak cuba iaitu di  Renaissance Hotel Johor Bahru. Ia membawakan konsep SELERA RAMADAN yang pasti akan membuka selera uollss 200%..๐Ÿ˜๐Ÿ˜ 

Kali nie ia menyajikan lebih 600 hidangan menu dari pelbagai negara seperti Masakan tradisional Melayu, Barat, India, Cina, Timur Tengah, Jepun, Live station pun ada. 


Jom aku tunjukkan menu² yang pasti buat uollss tak sabar² nak booking terus early bird promo nie..๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ





Seafood on ice nie paling aku suka..seafood yang fresh pelbagai dipping sauce yang boleh uollss pilih..Tapi aku paling suka dip dgn chili ngam habis..hehe๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Masakan Tradisional Melayu

Menu masakan melayu kat sini sangat sesuai untuk uollss yang memang suka makan nasi.. Aku paling suka aneka kerabu yang disediakan lagi² favret kerabu aku iaitu kerabu mangga..๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹ Menu lain yang ia sediakan seperti ulam-ulaman, lemang, ketupat palas, aneka sambal atau sos seperti Budu, Thai cili sos, cencalok, sambal kicap, Air asam, sambal belacan, sambal tempoyak dll. Penang Pasembor pun ada juga tau..๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹



Nie jenis lauk² yg boleh korang pilih yg aku suka sambal udang petai & daging rendang tok sedap kena la dgn citarasa aku..
























Masakan Western ( Barat)

Ini pula masakan barat yang pasti menjadi kesukaan uollss..Seperti Baked Oyster, Roasted Chicken, Smoked New York Beef Brisket, BBQ Lambs Ribs, Baked whole Salmon, Nyonya Chicken Roulade, Honey glaze Duck Breast, pasta, pizza dan lain² lagi.














Menu Japanese

Menu japanese pula ia menyediakan sashimi, aneka sushi roll dengan japanese shoyu, wasabi & pickle ginger. Paling aku suka makan sushi sedap bila dapat makan dengan wasabi..๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜‹




Menu Indian

Menu india pula ia menghidangkan Roti canai & Roti Naan tak lengkap kalau tak ada Ayam goreng mamak..hehe Ayam Tikka, Ayam Tandoori, Achari ikan tikka, papadam, jeruk dan sos chutney pun ada disediakan.

Aku suka Roti Canai sedap bila dihidangkan panas² pekena pula ayam tikka & ayam tandoori memang mantap la..hehe








Menu Timur Tengah (Middle East) 

Menu Timur Tengah (Middle East)

Menu timur tengah juga ada disediakan seperti Fattoush salad, Hummus, Baba Ganoush, Tabbouleh & Tzatziki




Menu Pembuka Selera

Untuk menu pembuka selera banyak yang uollss boleh cuba..Aku dh cuba popiah basah kat sini sedap lembut je kulit dia..Satu menu wajib yg uolls kena try ialah durian goreng.. Crispy di luar creamy di dalam..๐Ÿ˜‹๐Ÿ˜๐Ÿ˜ Bertmbah aku makan uollss smpi 5 biji aku amik..๐Ÿ˜…๐Ÿ˜… Kek² juga sedap² semuanya.. Jom aku blnje gmbr..๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚







































SOFT DRINK

Untuk minuman pula ada pelbagai jenis minuma yang boleh uollss pilih seperti..





Macam mana semua menarik kannn.. Pelbagai menu boleh uollss cuba..Kalau uollss nak voucher murah boleh la beli pakej Early Birds.. Uollss akan dapat free bila beli 10 voucher mengikut tarikh² yang ditetapkan..Untuk keterangan lanjut boleh lihat detail dibawah..๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡๐Ÿ‘‡




๐Ÿด ๐—ฆ๐—˜๐—Ÿ๐—˜๐—ฅ๐—” ๐—ฅ๐—”๐— ๐—”๐——๐—”๐—ก at Renaissance Johor Bahru Hotel
๐Ÿ—“ 3 April - 2 May 2022
๐Ÿ•ฐ 6:30pm to 10:00pm

๐Ÿท RM168 nett per adult
๐Ÿท RM84 nett per children (6 to 12 years old)

♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️
✨ Purchase from 1 March - 20 March 2022
⭐️ Get three (3) complimentary vouchers for every 10 vouchers
๐Ÿฝ ๐——๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜๐—ฒ ๐—ณ๐—ฟ๐—ผ๐—บ ๐Ÿฏ ๐—”๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—น - ๐Ÿญ๐Ÿฎ ๐—”๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—น ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฎ
♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️
✨ Purchase from 1 March - 20 March 2022
⭐️ Get two (2) complimentary vouchers for every 10 vouchers
๐Ÿฝ ๐——๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜๐—ฒ ๐—ณ๐—ฟ๐—ผ๐—บ ๐Ÿฏ ๐—”๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—น - ๐Ÿฎ ๐— ๐—ฎ๐˜† ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฎ
♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️♦️
✨ Purchase from 20 March - 2 April 2022
⭐️ Get one (1) complimentary voucher for every 10 vouchers
๐Ÿฝ ๐——๐—ถ๐—ป๐—ป๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฎ๐˜๐—ฒ ๐—ณ๐—ฟ๐—ผ๐—บ ๐Ÿฏ ๐—”๐—ฝ๐—ฟ๐—ถ๐—น - ๐Ÿฎ ๐— ๐—ฎ๐˜† ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฎ 
๐Ž๐‘
Club Renaissance Johor Bahru entitled for 15% discount
๐Ž๐‘
Maybank & Standard Chartered Malaysia card holder entitled for 10% discount

๐Ÿ“ฒ https://wa.me/60177713327
๐Ÿ”— https://bit.ly/TableAppCafeBLD 
๐ŸŒ www.cafebld.com


Post a Comment

1 Comments

  1. uiiih..600 jenis menu ek..Semua sedap-sedap.by the way suka dengan durian goreng kat sini..sedap

    ReplyDelete

Thank you for coming by.
Comments are your responsibility.
Any comments are subjected to the Act 588 MCMC 1988.
Comment wisely, and do it with pure intentions.