Ticker

6/recent/ticker-posts

Buffet Ramadhan 2023 - Nostalgia Di Bazar Trove Hotel Johor Bahru

Buffet Ramadhan 2023 - Nostalgia Di Bazar Trove Johor Bahru | As'salam & hye semua.. Bulan puasa dah nak dekat nie..Memang aku story pasal buffet ramadhan lagi la ya selagi tak puasa..HaHa Kali ini aku pergi Media Buffet Ramadhan di Trove Hotel Johor Bahru. Meriah buffet ramadhan tahun ini di Trove.. Ia membawakan tema Nostalgia Di Bazar Trove Johor Bahru.. Semasa aku keluar jer dari lif nak ke Cafe Lada & Clove ni meriah aku tengok hiasan lampu raya di setiap stall yang berada di lorong menghala ke cafe.. Rasa macam aku pergi melawat bazar pulak..Tapi Bazar kat sini best sebab semua menu sedap-sedap susah nak dapat kat JB nie..HaHa



Kali ini tema yang dibawakan disini ialah Nostalgia Di Bazar memang kena la dengan konsep ala-ala bazar disini..pelbagai menu yang sedap-sedap dibawakan oleh Chef Eksekutif Mohd Firdaus yang dibantu oleh chef-chef lain yang berpengalaman. Ia membawakan menu tradisional & resepi kampung yang digemari oleh semua penduduk di malaysia.






Menu-menu utama yang pasti menggiurkan korang bila berkunjung disini antaranya Sup Tulang Merah Gear Box dengan baguette, Laksa Johor, lkan goreng tepung ICT dan Udang goreng tepung ICT. 










Di setiap stall-stall yang disediakan ia menghidangkan makanan lebih 200 jenis hidangan tempatan asli yang menyelerakan seperti Kambing Golek, Kepak ayam bakar madu, Burasak, Otak-otak, Durian goreng, Gulai kawah kambing dan banyak lagi.


Bukan ini sahaja menu masakan kampung & chinese cuisine pun ada..Paling aku suka nasi kerabu, nasi dagang & pulut kuning..Menu lauk pauk akan bertukar setiap hari..Tak de la customer jemu makan menu tu jer..HeHe๐Ÿคญ

Sambil makan korang juga akan didendangkan dengan irama muzik dari kumpulan Buskers yang akan membuat persembahan hujung minggu hari Jumaat & Sabtu sepanjang bulan ramadhan. Jom aku belanja gambar-gamabr untuk korang amik feel bertapa sedapnya makan kat sini..HaHa

Macam mana best kan menu-menu yang disediakan..Pasti korang akan menyukainya dan repeat lagi..Jom booking awal nnanti fully booked๐Ÿคญ๐Ÿ˜Š๐Ÿค— Korang boleh beli voucher awal Beli 10 Free 1 voucher..Boleh lihat detail untuk tempahan dibawah ini..

꧁•⊹٭๐™ฑ๐š„๐™ต๐™ต๐™ด๐šƒ ๐š๐™ฐ๐™ผ๐™ฐ๐™ณ๐™ท๐™ฐ๐™ฝ ๐Ÿธ๐Ÿถ๐Ÿธ๐Ÿน٭⊹•꧂
๐Ÿ“ŒHotel Trove Johor Bahru
๐Ÿ“…25 March ~ 18 April 2023
⏰️7pm ~ 10pm

๐Ÿ…ฝ๐Ÿ…พ๐Ÿ†๐Ÿ…ผ๐Ÿ…ฐ๐Ÿ…ป ๐Ÿ…ฟ๐Ÿ†๐Ÿ…ธ๐Ÿ…ฒ๐Ÿ…ด
๐Ÿ’ฐRM160 Nett Adult
๐Ÿ’ฐRM108 Nett Senior Citizen (>60yrs) / Children (6-12yrs)

๐Ÿ“ฃ๐Ÿ“ฃBUY 10 FREE 1

Utk tempahan hubungi
☎️ +6017-881 8413 (Janet)
☎️ +6017-818 8404 (Linda)
☎️ +6017-289 2944 (syafiqah)
☎️ +6019-659 8452(Amri)
๐Ÿ•ŒRuang solat disediakan

Post a Comment

0 Comments